asuntoauton

Asuntoauton esittely – Martta

Asuntoauton omistajaksi

Esittelen teille tässä vielä meidän asuntoauton Martan alkuperäisessä asussaan. Martalla alkaa jo ikä painaa, vuosia on tullut mittariin jo peräti 26 vuotta. Meidän autovanhuksemme on vielä alkuperäisessä kuosissaan vaikka omistajiakin sillä on muutama ollut ennen meitä. Kilometrejä mittariin oli ehtinyt tulla alle 150 000km vasta, joten ihan hirveän suuria seikkailuita Martta ei ole juurikaan ehtinyt tehdä edellisien omistajien kanssa. Ysärilookki oli ihan ehdoton nounou, joten Martalla oli edessä ilmeenkohotus mitä pikimmiten. Meille oli heti itsestään selvyys, että auto tuunaillaan oman näköiseksi jos sellainen joskus hankitaan. Kotoisampaa on matkustella oman näköisessä autossa kuin sinnitellä karmaisevan sisustuksen keskellä siinä mietteessä, jos sen joskus sattuisi myymään. Joidenkin ihmisten mielestä on varmaan aivan sama minkä näköistä ympärillä on kunhan eteenpäin pääsee, mutta me panostetaan viihtyvyyteen. Olihan Martta meidän tuleva pyörillä kulkeva kesämökki.

Asuntoauton esittelykierros

Ensimmäisenä sisälle mentäessä silmään iski tuo hirveä oviverhoviritelmä, että sattuikin olemaan kaikki suosikkivärini siinä. =D Jostain kumman syystä meistä kumpikaan ei voi sietää sinistä väriä yhtään missään(mistähän sekin kertoo?!?), joten oviverhosta on päästävä eroon pikimmiten. Olkoonkin, että se oli siinä itikkakarkottimena…

Näkymä asuntoauton perälle. Edellinen omistaja oli hankkinut autoon tuollaiset harmaat paksut lämpötiivistematot muovilattian päälle, jotka sai jäädä edelleen käyttöön. Estää ainakin vähän kylmän tulemista lattian kautta ilmojen viiletessä. Kaasulla toimiva Trumatic lämmittää ihanasti viileinä öinä. Testattu on.

Meidän pikkukodin vessa, josta löytyy myös suihku. Ilmeisesti suihkua ei ole juurikaan koskaan käytetty, koska joku edellisistä omistajista oli nikkaroinut suihkukoppiin hyllyn. Meilläkään ei ole suihkulle käyttöä, joten suihku jatkaa säilytystilana. Kasettivessan tyhjennys oli meille uusi asia ja oltiin kinasteltu jo etukäteen kuka onnekas vessan ”pääsee” aina tyhjentämään. =)

Näkymä etuosaan. Martan alkuperäinen väritys oli tunkkainen beige ja harmaa, marmorimainen kuosi teki ilmeestä sekavan(=yöks). Toinen mitä olen aina inhonnut on marmorikuosi, voiko rumempaa maailmassa ollakaan! Katosta löytyy tuuletin joka toimii sähköllä, kesällä voi viilentää ja talvella vähän lämmitellä jos osuu sähkötolpan läheisyyteen.

Istuinryhmä josta saa levitettynä makuupaikat kahdelle, sivuun tulee lisäosa jota kutsumme leikkisästi”poikaystäväksi”. Patjatkin ovat varmaan alkuperäiset ja uusimme ne jossain vaiheessa jämäkämpiin. Toisen penkin altä löytyy vesitankki käyttövettä varten.

Meidän renkailla liikkuvan kesäkodin keittiö. Lasilevyn alta löytyy 3 hellalevyä, jotka toimivat kaasulla. Ainoa miinuspuoli on laskutilan vähyys, kokkaillessa tuppaa tila loppumaan kesken. Kaikista ikkunoista löytyy ötökkä- ja tummennusverhot, kätevää.

Täältä löytyy allekirjoittaneen valtakunta. Alkovista löytyy makuupaikat kahdelle, lämpimin paikka autossa öisin. Alhaalla nukutaan mukavan vilpoisasti vällyjen alla ja ylhäällä hikoillaan kuin saunassa. Tämä on lempipaikkani autossa, sateella mukava kuunnella vesipisaroiden ropinaa Martan kattoon, lueskella kirjaa ja katsella sivuikkunasta maailman menoa ulkona.

Alhaalla on jääkaappi joka toimii sähköllä, kaasulla ja hupiakulla. Asuntoautossa on tarpeeksi säilytystilaa mukana kuskattavaille tavaroille. Ruuat ja astiat mahtuvat kätevästi keittiön kaappeihin, vaatteet perällä olevaan isoon komeroon ja muut tuiki tarpeelliset tavarat istuinryhmän yläpuolella oleviin kaappeihin.

Vielä istuinryhmä toisesta suunnasta, onko nuo penkinpäälliset oikeasti olleet jonkun mielestä tyylikkäät joskus?!??

Vielä suihkukoppi, olinkin näköjään ehtinyt ottaa hyllyn ennen kuvaamista pois. Autosta löytyy boileri jolla voi lämmittää veden halutessaan, ei olla kyllä käytetty kertaakaan. Lisää asuntoauton hankinnasta voit lukea täältä.

Oletko sinä koskaan haaveillut karavaanarielämästä??