hiuspompulat

Helpot hiuspompulat | Tutorial

Näin teet helpot hiuspompulat

Kuinka moni muistaa lapsuudesta ne värikkäät puiset hiuspompulat, jolla sai kätevästi hiukset sitaistua ponnarille? Ne kuuluivat ainakin minun suosikkeihin silloin ja aina välillä tulee harmiteltua kun en enää omista kyseisiä hiuskoristeita. Olen jo monta vuotta miettinyt, että pitäisi tehdä sellaisia itselle vaan en ole saanut aikaiseksi. Mites se menikään, että suutarin lapsilla….=)
Vaan nytpä tein ison läjän pompuloita huopapalloista ja päätin jakaa teillekin tämän simppelin ohjeen.

hiuspompulatNämä hiusrenksut ovat myös mainio pieni lahja näin pikkujouluaikaan vaikka lapselle tai vähän isommallekin. Sujauta vaikka joulukalenterin luukkuun yllätykseksi. Samalla ohjeella voit pyöräyttää myös isoista puuhelmistä tukkarenksuja, mutta minä käytin tällä kertaa näitä kevyempiä huopapalloja. Mikäli haluat päästä helpolla niin kokeile ensin puuhelmiä. Jos sinulla ei ole varastossa huopapalloja valmiina niin voit huovuttaa sellaisia täältä löytyvällä ohjeella.

hiuspompulat

Tukkapompuloita varten tarvitset:

  • Sakset
  • Kumilankaa
  • Huopapalloja tai isoja puuhelmiä
  • Silmäneulan
  • (Sukkapuikon)

hiuspompulatVoit käyttää näissä minkä kokoisia huopapalloja haluat ihan oman maun mukaan. Mikäli teet pienelle lapselle niin 1-1,5 cm pallot on sopivan kokoisia. Muistahan katsoa ihan pienen lapsen perään ettei hän vahingossa repäise pompulaa hiuksista irti ja nielaise sitä.

hiuspompulatOta kumilankaa neulaan ja pujota pallon läpi. Mikäli olet huovuttanut tosi jämäkät pallot voit ottaa avuksi ensin sukkapuikon ja tökkäistä neulan mentävän reiän huopapalloon.

hiuspompulatPujota molemmat pallot kumilankaan.

hiuspompulatKatkaise kumilanka haluamasi pituiseksi. Muista kuitenkin jättää kumilanka riittävän pitkäksi, sillä solmuihin menee yllättävän paljon lankaa. Muuten saat aikaiseksi surkeat tynkäpompulat, jotka ei mahdu kenenkään päähän. =)

Kumilangan pituuteen vaikuttaa myös se, haluatko sitaista tukkarenksun kerran vai kaksi ponnarin ympäri.

hiuspompulatSeuraavaksi tee solmu kuten kuvassa ja vedä se niin tiukalle lähelle kumirenksun päitä kuin saat. Älä leikkaa ylimääräisiä kumilangan päitä heti solmun vierestä katki, vaan jätä muutama milli pelivaraa ettei solmu vahingossakaan pääse aukenemaan.

hiuspompulatOta sukkapuikko ja töki reikää isommaksi, että saat solmun vedettyä piiloon pallon sisälle. Puuhelmien kanssa voit käyttää liimaa kun vedät solmun helmen sisälle. Näin se pysyy siististi jemmassa eikä vahingossakaan liikahda esiin.

hiuspompulatNyt sinulla pitäisi olla tämän näköinen hiuspompula.

hiuspompulatNyt tee pallojen keskelle samanlainen solmu kuin kuvassa. Varmista, että solmu on tiukasti piilossa pallon sisällä.

hiuspompulatVedä solmu tiukaksi kun olet tyytyväinen solmun kohtaan. Voit kiristää solmua varovaisesti vuorotellen molemmilta puolilta ettei hiusrenksusta tule toispuoleista.

hiuspompulatNyt sinulla on valmis hiuspompula ja voit tehdä niitä mielin määrin kun pääset vauhtiin. =)

hiuspompulatMikäli et jaksa huovuttaa palloja niin voit ostaa niitä valmiina myös joistakin askartelukaupoista.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *