pannunalunen

Helppo pannunalunen huopapalloista | Tutorial

Mitä tekisin huopapalloista?

Miten olisi helppo pannunalunen, todella nopea tehdä ja sopii myös aloittelijallekin. Meillä ainakin on aina pannunaluset hukassa silloin kun niitä tarvittaisiin, kannattaa kerralla värkätä useampi sillä nämä valmistuvat joutuisaan tahtiin.

Tässä taas sinulle yksi vinkki mihin kaikkeen noita monikäyttöisiä huopapalloja voit käyttää. Mahtava lahjaidea varsinkin jouluna, mutta sopii myös muina vuodenaikoina sujautettavaksi lahjapussiin. Hyvä tuparilahjaksi, kesämökkiviemisiksi, kokkaavalle ystävälle synttärilahjaksi, vaihtoehtoja on monia. Eli nyt jos koskaan kannattaa hyödyntää kaikki huovutuskokeiluista kertyneet pallot ja askarrella pannunalusia. Pannunalusten tekeminen on niin koukuttavaa puuhaa, että huomaamatta tulee pyöräytettyä useampi saman tien.

Usein kysytään, että eikö huopapallot kärvähdä jos niiden päälle täräyttää tulikuuman pannun suoraan hellalta?! Vastaus on ei, tähän päivään mennessä yksikään tekemistäni alusista ei ole mennyt pilalle tämän takia, ylivaluneen nesteen takia kylläkin. Pannut ja kattilat ovat harvemmin niin kuumia tarjoiluvaiheessa, että tekisivät hallaa villalle. Toki jos haluat ottaa varman päälle, niin anna kattiloiden vähän aikaa huilata ennen tarjolle asettamista pöytään.

Koristeena voit käyttää puuhelmiä kuten kuvan pannunalusissa tai vaikkapa metallihelmiä, mitkä kestävät hyvin kuumuutta. Näistä syntyykin jo todella moderneja koristeita ja sopii monen sisustajan skandinaaviseen tyyliin. Metallihelmistä kannattaa muistaa, että niistä tulee polttavan kuumia kun laitat kuuman pannun päälle, ettei kannata heti tarttua  paljain sormin pannunaluseen tai poltat näppisi.

Pannunalunen:

  • Huopapalloja
  • Vahvaa nyöriä
  • Sakset
  • Silmäneula
  • Puuhelmiä
  • (Pihdit)
  • (Sukkapuikko)

Sommittele haluamasi järjestys helmistä. Ota nyöriä ja pujota helmiä oikeassa järjestyksessä nauhaan. Olen käyttänyt näissä vahvaa kalalankaa, mutta muukin kestävä lanka käy. Jos sinulla on tosi tiukkaan huovutettuja huopapalloja, niin ota avuksesi sukkapuikko ja pihdit. Sukkapuikoilla saat tehtyä reikää isommaksi ja pihdeillä saat kätevästi nykäistyä neulan pallon läpi jos sormivoimat ei riitä.

Pujota kaikki tarvitsemasi helmet yhteen pötköön nauhaan.

Nauhan pitäisi näyttää nyt tältä kun siinä on tarpeeksi helmiä. Voit tehdä eri pituisia ja käyttää niitä sisäkkäin tai tehdä vaikka esimerkiksi mutteripannulle omansa.

Tee lopuksi pitävä solmu ja vedä se tarpeeksi tiukkaan. Tavallinen umpisolmu käy ihan mainiosti tähän tarkoitukseen.

Pujota nauhan päitä vähän matkaa helmien sisälle ennen kuin katkaiset langan.

Näissä pannunalusissa olen käyttänyt punasävyisiä huoppalloja, mutta voit käyttää juuri sellaisia kuin haluat tai mitä varastostasi sitten löytyykään. Helmet voi olla myös muun mallisia kuin kuvassa käyttämäni, vain mielikuvitus on rajana!

Jos sinulta ei löydy varastoista huopapalloja niin voit huovuttaa niitä itse tällä helpolla kuvallisella ohjeella. Jos sinulla jää palloja yli niin voit niistä askarrella vaikka tällaisia retrohenkisiä hiuspompuloita.

Käsintehtyjä huopapalloja löytyy myös joistakin askartelutarvikaupoista jos huovutushommat ei innosta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *