Kalenterin uudistus maalaamalla

Onko teille käynyt koskaan niin, että olette päättäneet kokeilla jotain uutta juttua vaikka mielessä onkin ollut ajatus ettei siitä mitään kuitenkaan tule. Sitten kun olet vihdoin uskaltautunut tarttua härkää sarvista, antaa asialle mahdollisuuden ja kokeilla niin pam, koukussa ollaan! Näin kävi minulle kun sain maalit hyppysiini. Istuin kuin tatti aamusta iltaan pöydän ääressä ja sudin menemään. Hyvä jos kävin hätäisesti jotain haukkaamassa välillä ja lenkittämässä koiran. Heti otti rankasti päähän jos piti jättää maalaushommat hetkeksi ja käydä hoitamassa jotain asiaa kaupungilla.

Heti alkuun täytyy tunnustaa etten ikinä ennen ollut maalannut yhtään mitään, kunnes viime vuoden alussa päätin kokeilla uusia juttuja. Kävin ostamassa akryylimaalit ja pakkasin laukkuun mukaan kun lähdin Marokkoon. Päätin, että vuonna 2019 teen vain niitä asioita mistä oikeasti pidän ja vain tekemisen ilosta. Ei myyntiin kuten aikaisemmin vaan ihan omaksi iloksi. Olin ihaillut Instgramissa ihmisten tekemiä hienoja maalauksia ja halusin myös kokeilla. Päästää sisällä piileskelevän taiteilijan valloilleen, huhhei.

En ole mikään kummoinen piirtelijä vaikka aikaisemmin olimmekin tehneet printtituotteita myyntiin. Yleensä jos inspiraatio on iskenyt niin olen saanut kyhättyä jotakin kasaan, mutta tuntuu että kaikki innostus oli hävinnyt viimeisinä vuosina ja kaikki vähäinenkin mielikuvitus sen mukana. Rutiinit ja stressi tappaa luovuuden ainakin minun kohdallani. Nyt on ollut ihanaa innostua oikein kunnolla uusista asioista ja löytää taas se vanha intohimo käsillä tekemiseen mikä hävisi vuosiksi.

Perustylsästä pinkistä kalenterista tuli muutamassa tunnissa täysin uudistunut. Vaikka en mustasta yleensä tykkääkään niin se tuo värit hienosti esille ja kulta on kuin piste iin päälle. Värit valikoituivat yllättäen taas pinkin suuntaan, mutta kalenterihan tulikin omaan käyttöön eikä lahjaksi. Ja kanteen muodostui kuin itsestään unisieppari, niitä olen tehnyt useammankin viime vuoden aikana.

Ostin kalenterin kirjoittaakseni siihen päiväkirjamaisia merkintöjä ja pitääkseni itseni kartalla miten kuluneen vuoden käytin. Nyt huomaan etten ole kirjoittanut siihen yhtään mitään koko vuoden aikana. Mutta kyllä minulla on hieno kalenteri!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *