asuntoauto

Onnea on oma asuntoauto

Hankitaan asuntoauto

Yksi unelma toteutui kun asuntoauto Martta muutti meille viime vuoden heinäkuussa. Olimme jo pitkään haaveilleet liikkuvasta kodista pyörien päällä ja sen tuomasta riippumattomuudesta yöpymisen suhteen. Nettiä selailtiin kiivaasti ja klikkailtiin autosivustoja sopivan auton löytymiseksi. Liityttiin Facebookin karavaanariryhmiin ja luettiin konkareiden juttuja huimista autoseikkailuista. Autokuume sen kuin nousi entisestään ja etsintä kävi yhä kiivaammaksi. Surffailussa meni ainakin puoli vuotta ennen kuin sopiva asuntoauto osui silmiin ja sattumalta olin vielä ensimmäinen onnekas kuka siitä ehti omistajalle soittamaan, halukkaita olikin sitten ihan jonoksi asti kun kävimme autoa ihastelemassa paikan päällä.

asuntoauto

Vanhassa vara parempi

Olimme jo ostamassa isompaa asuntoautoa toisaalta kun aloimme miettimään mihin sen täällä Helsingissä saisi parkkiin, ei sitten mihinkään. Homma uudestaan alusta ja selailemaan. Ei ole muuten maailman helpoin homma löytää oikeasti kelpo peli tuolta satojen asuntoautojen joukosta. Kaikista mistä kyselimme tarkemmin paljastui rikkinäisiä ikkunoita tai jotain muuta yhtä hämärää, monessa oli kosteusongelmia ja lahot seinät. Halusimme mahdollisimman manuaalisen auton ja tarpeeksi vanhan, jotta autoa voisi muokata ja tuunata juuri sellaiseksi kuin haluaa.

asuntoautoUudet asuntoautot ovat ihan sikarumia puukuvioinneillaan ja verhoilukankaillaan, eikä niitä viitsi alkaa vaihtamaan kun ei tiedä miten kauan autoinnostus kestää. Seuraava omistaja ei ole välttämättä yhtä innoissaan iloisen kirjavasta asuntoautosta. Kaikki uudet autot tuppaa olemaan sähkökäyttöisiä ja ainakaan minun hermot ei kestä jos jonkun pienen sähkövian takia koko auto ei liikahdakaan. Siinä sitten olet ja odottelet korjaajaa. Vanhoissa autoissa on se hyvä puoli, että niitä voi opetella korjaamaan eikä joka naarmusta tule hermoromahdusta.

asuntoautoKaravaanari on kaikkien kaveri

Onneksi auton vanha omistaja neuvoi meitä auton käytössä ihan kädestä pitäen  ja ohjeisti miten kaikki toimii, muuten olisimme olleet ihan hirveässä pulassa heti pihasta pois karautettuamme. Ensimmäinen ajomatka kotiin oli jännittävä ja miten onnelliseksi sitä ihminen voi itsensä tuntea! Ilmassa oli heti pientä seikkailun tuntua.

asuntoautoUuden opettelua

Asuntoauton käytössä on ollut ihan hirveä opettelu ja koko ajan oppii lisää kun uusia ongelmia tupsahtaa nenän eteen. Miten ummikko sitä onkaan ollut silloin kun auto ostettiin! Kaasun käyttö ensimmöisen kerran oli aivan kuumottavaa puuhaa, pelkäsin pamauttavani koko koslan taivaan tuuliin kun keitin ensimmäiset pannukahvit kaasuhellalla. Siitäkin selvittiin hengissä ja monesta muusta asiasta….

asuntoautoAlussa haalimme auton täyteen mukamas tuiki tarpeellisia tavaroita ja sisustuselementtejä, mutta aika pian karsimme ne minimiin. Astioiden kilinä ja kilkatus oli tehdä meidät hulluksi autolla ajaessa ja painoraja paukkuin maksimissaan sillä tavaramäärällä. Huomasimme, että vähemmälläkin selviää. Heti alussa oli selvää, että auto rempataan meidän näköiseksi ja karsea ysärilookki saa häädön mitä pikimmin.

Hidasta elämää…

Ainoa puute oli ettei asuntoautossa ole turboa tai ohjaustehostinta, mutta ilmankin ollaan hyvin pärjätty. Pienissä mäissäkin Martta hyytyy ja nopeus laskee mummovauhtiin, mutta hei, eihän meillä ole kiire mihinkään! Hätähousut menköön menojaan, nyt nautitaan maisemista ja kiireettömästä elämästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *