saadettava kaulakoru

Säädettävä kaulakoru, tee helpot korut

Säädettävä kaulakoru

Korunyörin säätösolmun ohjetta on kyselty niin monta kertaa, että tässä se nyt tulee vihdoin ja viimein. Säädettävä kaulakoru on tosi helppo tehdä ja et tarvitse mitään muuta kuin pätkän haluamaasi nauhaa. Paras tähän tarkoitukseen on vahattu puuvillanyöri, se on kestävää ja monikäyttöinen. Yleensä käytän koruissa n. 80 cm pituista nyöriä, se on aika sopiva normaalipituisiin koruihin ja siinäkin riittää sitä säätövaraa reilusti. Toki voit käyttää pidempääkin jos tykkäät reilun mittaisista koruista.
saadettava kaulakoru
Tämä ohje on juuri sinulle jos olet aloitteleva koruntekijä tai et halua käyttää korussasi mitään lukkoa. Riipus kannattaa laittaa tässä vaiheessa ennen solmimista, ellet sitten laita sitä esim. korurenkaalla roikkumaan. Olen käyttänyt näissä koruissa n.1mm paksuista vahattua puuvillanyöriä, mutta paksumpikin nauha käy vallan mainiosti. Voit käyttää myös nahkanyöriä tai muuta vastaavaa.

Säädettävä kaulakoru

  • Nyöriä
  • Sakset
saadettava kaulakoru
1. Tee nyörin päähän tavallinen solmu niin lähelle päätä kuin saat. Kiristä se mahdollisimman tiukkaan ettei aukea. Toista sama myös toiseen päähän.
saadettava kaulakoru
2. Sido myörin pää solmulla kiinni toiseen päähän niin, että se toinen nyöri jää solmun sisälle. Kuvasta näet selkeämmin miten se menee. Tee solmu mahdollisimman lähelle nyörin päässä olevaa solmua ja kiristä tarpeeksi tiukalle. Kuitenkin niin että nyöri liikkuu vielä ihan sujuvasti solmun sisällä eli älä vedä sitä liian tiukkaan.
saadettava kaulakoru
3. Toista sama myös toiseen päähän ja nyt sinulla pitäisi olla tämän näköinen nyöri sidottuna. Näitä solmuja liikuttelemalla saat säädettyä koruasi sen pituiseksi kuin haluat. Solmut voivat löystyä käytössä, joten niitä voi aina välillä vähän kiristää.
saadettava kaulakoru
Nyt sinulla on valmis koru, helppoa ja nopeaa eikö totta?! Riipuksena voit käyttää mitä tahansa haluamaasi riipusta, oli se sitten valmistettu metallista, lasista, keramiikasta, muovista, villasta jne. Voit kiinnittää ne korurenkaalla, korupiikillä tai käyttää sellaista riipusta missä on jo valmiina lenkki ripustusta varten. Saat kauniisti laskeutuvan riipuksen kun laitat ne aina korurenkaalla roikkumaan kaulakoruun.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *