Vuosien mittaan olemme kokeilleet mitä erilaisempia sivustoja, työkaluja, apuvälineitä ym. ja niistä olen kerännyt tähän alle meidän omat suosikit, mitä käytämme päivittäin tai aika usein. Toivottavasti niistä on hyötyä myös sinulle!

SITEGROUND

Jos haluat perustaa blogin tai nettisivun tarvitset sille palvelimen mihin kotisi kivijalka rakennetaan. Olen kokeillut monta erilaista verkkosivualustaa ja palvelinta ja Siteground on ainakin tähän asti toiminut moitteettomasti. Jos sivun kanssa tulee tenkkapoo niin asiakaspalvelusta saa nopeasti vastauksen, omalla kohdalla olen saanut heti ohjeet vastaan tulleisiin kinkkisiin ongelmiin. Palvelin on edullinen ja suhteellisen helppo käyttää kun jaksaa vähän perehtyä.

WORDPRESS.COM

Jos blogger tai muut blogialustat tökkivät niin ilmaisen blogin voi perustaa myös wordpress.comiin. Halvimmillaan sen saa ilmaiseksi, mutta pulittamalla alle kympin kuussa saat oman domainin ja muokattua blogia enemmän omannäköiseksi. Tällä mekin aloitettiin ja tykkäsin sen helppoudesta.

WORDPRESS.ORG

Jos haluat ammattilaisen otteet ja perustaa kunnon blogin, nettisivun tai verkkokaupan, niin tämä on juuri sinulle. WordPressin käyttö vaatii hieman osaamista ja opettelua, mutta on vaivan väärti. Valittavana satoja erilaisia teemoja ja lisäosia millä voit muokata juuri sellaisen sivun kuin haluat, wordpress.orgin avulla voit avata vaikka verkkokaupan. Sitegroundissa saat helposti lisättyä wordpressin muutamalla napin painalluksella.

ETSY

Jos oman verkkokaupan rakentelu tuntuu vaivalloiselta, niin sellaisen voi perustaa vaikka tänne Etsyyn. Myynti on maailmanlaajuista, tosin oman tuotteen myyminen voi olla aika haastavaa. Etsy on oma haasteellinen maailmansa joka vaatii hieman perehtymistä, että tuotteesi erottuisi tuhansien muiden joukosta ja potentiaalinen asiakkaasi löytäisi juuri sinun. Yhden tuotteen lisääminen myyntiin maksaa 0,20$ ja on voimassa 3kk, jokaisesta myydystä tuotteesta Etsy ottaa vielä pienen palkkion.

CANVA

Canva on yksi minun suosikkiohjelmistani mitä tulee kuvankäsittelyyn. Helppo ja nopea tehdä erilaisia kuvakollaaseja ja siellä on valmiina ladattuina pohjia mihin voit vain lisätä omat kuvasi ja tekstisi. Ei tarvitse olla mikään graafikko saadaksesi aikaan upeita kuvia! Canvan saa sekä ilmaisena, että maksullisena versiona.

PICMONKEY

Toinen kuvankäsittelyohjelma mitä käytän usein omien kuvien muokkaamiseen ja käsittelyyn. Picmonkeyssa on 7 päivää aikaa kokeilla sitä ilmaiseksi ja sen jälkeen maksu on 10,99€/kk.

PINTEREST

Harrastitpa sitten kokkailua, sisustamista, reissaamista, käsitöitä tai ihan mitä tahansa, niin Pinterest on varsinainen aarrearkku sinulle jos etsit uutta inspiraatio. Pinterest on ilmainen ja voi luoda omia kansioita sinua kiinnostavista asioista mitä voit sitten myöhemmin palailla tutkailemaan kun etsit vinkkejä tai inspiraatiota. Varoitus, tähän jää koukkuun!